Ryhdy yrityskummiksi

Haluatko olla mukana auttamassa alueesi yrittäjiä onnistumaan ja kehittää maakuntasi yritystoimintaa? Haemme jatkuvasti joukkoomme uusia yrityskummeja.
 
Lähtökohtaisesti hyvällä yrityskummilla on vankka liiketoimintakokemus joko yrittäjänä tai liike-elämän palveluksessa. Kyky kuunnella yrittäjää ja esittää oikeita kysymyksiä on yrityskummille tärkeämpää kuin oikeiden vastausten antaminen. Parhaiten kummisuhde toimii, kun yrittäjä itse oivaltaa oikeat ratkaisut ja tekee tarvittavat päätökset. Ehkä tärkein hyvän yrityskummin ominaisuus on myönteinen ja rakentava asenne sekä avoin ja ennakkoluuloton mieli.
 
Yrityskummitoiminta on maksutonta vapaaehtoistyötä, josta yrityskummi ei saa palkkaa. Yrityskummit hakeutuvat usein mukaan kummitoimintaan, kun heidän oma elämäntilanteensa on muuttunut. Kyseessä saattaa olla eläkkeelle siirtyminen, omasta yritystoiminnasta luopuminen tai muu henkilökohtainen peruste. Usein muutoksesta johtuen vapautuu omaa aikaa. Jos silloin intoa ja energiaa riittää, yrityskummitoiminta on oivallinen alue, jossa osaamistaan ja kokemustaan voi hyödyntää ja samalla auttaa yrittäjiä selviytymään.
 
Yrityskummien valtakunnallinen verkosto tarjoaa uuden yhteisön, jossa voi verkottua ja jonka puitteissa osaamistaan voi kehittää. Vapaaehtoinen yrityskummitoiminta ei kuitenkaan merkitse harrastelijamaisuutta. Yrittäjä, joka puoleemme kääntyy, odottaa saavansa yrityskummilta ammattimaista tukea liiketoimintansa kehittämiseen.

Jos olet kiinnostunut yrityskummitoiminnasta, ota yhteyttä oman alueesi aluekummiin, jonka yhteystiedot löydät täältä. Voit myös täyttää oheisen yrityskummihakemuksen, jonka jälkeen sinuun ollaan yhteydessä jatkokeskusteluja varten.

Täytä hakemus tästä »

mobilenavi_icon