Yhteisöjäsenet

Yrityskummit kohtaavat vuosittain yli 1200 pk-yrittäjää, jotka hakevat yrityskummeilta tukea uusien palvelujen tuottamiseen, riskien hallintaan, yrityksen tunnuslukujen tarkasteluun sekä erilaisten toimintamenetelmien ja -ratkaisujen valintaan. Suomen Yrityskummien tekemän asiakastutkimuksen perusteella yrittäjät arvostavat erityisesti yrityskummien käytännön osaamista, yritystoiminnan kokemusta ja sitä, ettei yrityskummeilla ole sidonnaisuuksia.

Yrityskummit osana kunnan yritysneuvontaa

Yrityskummit toimivat tiiviissä yhteistyössä kuntien tai kunnallisten kehitysyhtiöiden kanssa. Yrityskummipalvelu täydentää monilla paikkakunnilla kuntien yrityspalvelua. Yrityskummeilla on luonteva rooli tässä ketjussa, koska yrityskummi pystyy tarkastelemaan yrityksen strategiaa ulkopuolisin silmin, auttamaan yrittäjää kehittämään yrityksen johtamisjärjestelmää, kirkastamaan yrityksen ydinosaamista, kartoittamaan työntekijöiden osaamista ja verkostoitumaan.

Kunta tai alueellinen kehitysyhtiö puolestaan tukee yrityskummien toimintaa liittymällä Suomen Yrityskummit ry:n yhteisöjäseneksi. Jäsenmaksu on korvaus yrityskummiverkoston ylläpitämisestä ja kehittämisestä alueella. 

Yrittäjille maksuton yrityskummipalvelu on edullinen tapa edistää kunnan elinvoimaa

Yksittäisen kunnan jäsenmaksu perustuu kunnan asukaslukuun. Jäsenmaksun kuntakohtainen kiinteä osuus on 400 €, jonka lisäksi lasketaan asukaslukuun perustuva maksu, joka on 0,02 €/asukas. Seudullisen kehitysyhtiön kiinteä maksuosuus on 600 €, jonka lisäksi lasketaan jäsenkuntien asukaslukuun perustuva maksu 0,02 €/asukas. 

Lahdessa yrityskummipalvelu on kiinteä osa kehitysyhtiön yritysneuvontaa

Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy on seudullinen elinkeino- ja kehitysyhtiö, jonka pääasiallinen toiminta-alue ja rahoittajakunnat ovat Lahti, Orimattila sekä Hollola. Vastaamme aloittavien, toimivien ja sijoittuvien yritysten palvelusta Lahden kaupunkiseudulla sekä seudun markkinoinnista yritysympäristönä.

Monet alueemme pk-yritykset ja yrittäjät ovat saaneet kummeilta arvokasta tukea ja näkemystä liiketoiminnan johtamiseen sekä kehittämiseen. Yrityskummitoiminta on kiinteä osa Ladecin yritysneuvontaa. Tavatessamme yrittäjiä kerromme yrityskummien toiminnasta ja suosittelemme heitä aina, kun tunnistamme tilanteen, jossa yrittäjä hyötyisi ulkopuolisesta tuesta. Tällöin yhdistämme yrityksen ja kummin jatkokeskusteluita ja -toimenpiteitä varten.

Suosittelen muidenkin kehitysyhtiöiden ottamaan reippaasti yhteyttä omaan aluekummiin ja sopimaan tapaamisen.

Jukka Rantanen, toimitusjohtaja, Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy

Kuopiossa yrityskummit ovat osa kaupungin kumppaniverkostoa 

Kuopio rakentuu huimaa vauhtia ja luo samalla yrityksille kattavat mahdollisuudet kasvaa, kehittyä ja sijoittua sekä sijoittaa. Kuopion yrityspalvelut auttavat yrityksiä liiketoiminnan alkutaipaleelta kasvuun ja ohjaavat oikeiden kumppaneiden pariin. Yksi näistä kumppaneista on Suomen Yrityskummit ry.

Yrittäjät ovat olleet erittäin tyytyväisiä yrityskummipalveluihin. Kummit tuntevat yritystoiminnan käytännön haasteet ja pääsevät luontevasti keskustelemaan yrittäjän kanssa näistä kysymyksistä. Yrityskummipalvelun kautta kuopiolaisilla yrittäjillä on mahdollisuus saada käyttöönsä kummien tietämys ja osaaminen.

Elinkeinopalvelujen ja yrityskummipalveluja käyttävien yrittäjien kannalta huomionarvoista on se, että kummipalvelu on yrittäjille maksutonta. Yrityskummien tekemä palvelutyö antaa Kuopion elinkeinotoiminnalle erinomaisen tuen.

Jukka Pitkänen, elinkeinojohtaja, Kuopion kaupunki

Ota yhteyttä

Kiinnostuitko toiminnastamme? Ota yhteys oman alueesi aluekummiin, joka kertoo sinulle lisää alueen yrityskummitoiminnasta ja siitä miten voit päästä mukaan valtakunnalliseen verkostoomme.

Aluekummien yhteystiedot löytyvät tästä.

Suomen Yrityskummit ry:n yhteisöjäsenet ja muut yhteistyökumppanit löytyvät tästä.

Yrittäjien kokemuksia yrityskummipalvelusta voit katsoa tästä

AJANKOHTAISTA

Blogi

Nuoren yrityksen menestyksen salaisuus

Nuoret yritykset jäävät usein vaille huomiota, vaikka juuri niiden keskuudessa tapahtuu suhteellisesti eniten lopettamisia. Työ- ja elinkeinoministeriön Yrittäjyyskatsaus 2012 -julkaisun mukaan Suomessa noin puolet perustetuista yrityksistä lopettaa toimintansa ennen kuudetta syntymäpäiväänsä. Uudempaa varmaa tietoa ei ole löydettävissä, mutta tuskin tilanne olisi dramaattisesti muuttunut, kun olosuhteet ovat mieluummin kiristyneet kuin helpottuneet.

Uutiset

Helsinki on vuoden yrityskummialue 2023

Helsinki on valittu vuoden 2023 yrityskummialueeksi. Valinnassa painotettiin yrittäjien antamaa asiakaspalautetta ja

Webinaarit

Suomen Yrityskummit järjestää kerran kuukaudessa keskiviikko-webinaarin pienyrityksen liiketoiminnan kehittämiseen liittyvistä kysymyksistä. Webinaarit ovat maksuttomia.

SEURAA TOIMINTAAMME INSTAGRAMISSA