Helsinki on vuoden yrityskummialue 2023

Helsinki-from-above_fall_JussiHellsten

Helsinki on valittu vuoden 2023 yrityskummialueeksi. Valinnassa painotettiin yrittäjien antamaa asiakaspalautetta ja yrityskummitoiminnan aktiivisuutta.

Suomen Yrityskummit ry toteutti nyt seitsemännen kerran laatuselvityksen, jossa mitattiin asiakastyytyväisyyttä ja yrityskummien sitoutuneisuutta toimintaan. Yrityskummien hallituksen puheenjohtaja Kaarlo Nurmirannan mukaan laatuselvitysten tulokset ovat jälleen erinomaiset.

  • Tulokset antavat hyvän käsityksen siitä, miten asiakkaamme ja yrityskummit kokevat tämän toiminnan. Moni pienyrittäjä on tiukoilla ja erityisesti yrittäjät arvostavat sitä, että he voivat keskustella yrityksensä kehittämisestä kokeneen yrityskummin kanssa, joka rohkaisee eteenpäin.

Kyselyissä kartoitettiin yrityskummipalvelun saatavuutta, laatua ja vaikuttavuutta sekä yrityskummien omia kokemuksia toiminnastaan ja aluekohtaisen verkoston toimintaa.

  • Vuoden yrityskummialueeksi valittu Helsinki sai asiakas- ja jäsenkyselyssä erinomaiset tulokset. Tämän lisäksi yrityskummitoiminta on Helsingissä erittäin aktiivista, asiakasmäärä on kasvanut ja toimintaan on tullut mukaan uusia yrityskummeja, Nurmiranta toteaa.

Helsingissä yrityskummitoimintaa koordinoivan aluekummi Jerker Forsblomin mukaan tulokset kertovat siitä, että alueen yrityskummit ovat erittäin sitoutuneita toimintaan.

  • Business Helsinki ja Maria 01 ovat meille helsinkiläisille yrityskummeille tärkeitä yhteistyökumppaneita. Teemme tiivistä yhteistyötä myös muiden pääkaupunkiseudulla toimivien yrityskummien kanssa. Pelkästään tänä vuonna on yli 100 helsinkiläistä yrittäjää ottanut meihin yhteyttä ja hakenut itselleen keskustelukumppania. Toimintamme on luottamuksellista ja tarjoamme osaamistamme ja kokemustamme maksuttomasti mikro- ja pk-yritysten liiketoiminnan kehittämiseen. Toivomme, että myös yhä useammat helsinkiläiset pitkän työuran tehneet yrittäjät ja yritysten johtotehtävissä työskentelevät lähtevät mukaan yrityskummitoimintaan. Tämä on loistava tapa ylläpitää omaa osaamistaan ja tukea helsinkiläisiä mikro- ja pk-yrityksiä onnistumaan, Forsblom toteaa.

Kuva Helsinki/Jussi Hellsten

SEURAA TOIMINTAAMME INSTAGRAMISSA