Luottamus on yrityskummitoiminnan perusta

Suomen Yrityskummien tekemän asiakaskyselyn perusteella yrittäjät arvostavat eniten yrityskummien asiantuntemusta ja keskustelukumppanuutta. Kyselyyn vastanneet yrittäjät kokivat, että yrityskummit auttoivat heitä selkeyttämään yrityksen prosesseja ja mentorointi vahvisti yrittäjän itsevarmuutta.

Kyselyyn vastasi 223 viime vuonna mentoroitua yrittäjää.

Helmikuussa 2018 tehdyn asiakaskyselyn perusteella yrittäjät olivat erittäin tyytyväisiä yrityskummipalveluun. Yli puolet kyselyyn vastanneista yrittäjistä kertoi, että yritysten myynti ja kannattavuus ovat lähteneet kasvuun ja heistä peräti 25 prosenttia ilmoitti, että yrityksen henkilöstömäärä on kasvanut.

”Tämän asiakaskyselymme tulos vahvistaa maamme 1200:n yrityskummin uskoa ja motivaatiota jatkamaan tekemäänsä vapaaehtoistyötä. Moni kyselyyn vastanneista koki, että mentorointi selkeytti yrityksen prosesseja ja vahvisti yrittäjän itsevarmuutta,” toteaa Suomen Yrityskummien hallituksen puheenjohtaja Peter Schulman.

Viime vuonna yrityskummit auttoivat yhteensä 1217 yritystä ja käyttivät siihen yli 18 000 tuntia. Eniten yrityskummit mentoroivat pieniä, alle viisi henkeä työllistäviä yrityksiä.

Yrittäjä Juhani Mikkola Muuramesta kääntyi yrityskummien puoleen muutama vuosi sitten. Yritys valmistaa miehittämättömiä koptereita, droneja, joita käytetään vaativiin teknisiin maastokuvauksiin. Yritys työllistää tällä hetkellä neljä henkilöä. ”Pari vuotta sitten yritys oli tullut siihen tilaan, etten enää pärjännyt yksin. Mielessäni oli paljon kysymyksiä, mutta en löytynyt niihin itse ratkaisuja. Yrityskummien kanssa käydyissä keskusteluissa syntyi heti luottamus ja puhuin avoimesti ja rehellisesti auki kaikki asiat ja olen erittäin tyytyväinen yrityskummien antamaan tukeen ja asiantuntemukseen, ” kertoo Juhani Mikkola.

Yrittäjä Juhani Mikkolan haastattelun voit katsoa tästä

SEURAA TOIMINTAAMME INSTAGRAMISSA