suomitoimii: Saamani tuki on ollut kullanarvoista

Carita_Autio

Kerro itsestäsi

Olen Carita Autio, kosmetologi, yrittäjä ja kouluttaja. Yritykseni Lumottu Helmi sijaitsee Helsingissä. Huolehdin asiakkaideni ihonhoidosta varttivuosisadan kokemuksella omassa hoitolassani tuloshakuisesti, mutta ihon fysiologiaa kunnioittaen ja ihaillen. Lisäksi olen lähes koko kosmetologinurani ajan kouluttanut valmistuneita, hoitolatyötä tekeviä kosmetologeja. Kokemani ja oppimani pohjalta olen kehittänyt uudenlaista koulutusta, jonka tarkoituksena on keskittyä alalla toimivien kosmetologien jaksamiseen ja toiminnan kehittämiseen.

Millaista apua olet saanut yrityskummilta?

Oma yrityskummini on ollut korvaamattomana apuna hoitolan historian suurimmassa käänteessä, pääsarjaa vaihtaessani. Kummi on ollut ainoa ihminen, jonka kanssa on voinut puhua kaikista yrityksen asioista ja pallotella ideoita niin kehittelyvaiheessa kuin myös toteutuksen eri käänteissä. Jatkotukea olen saanut uutta koulutustoimintaa käynnistäessäni.

Yksin asuvana yksinyrittäjänä koen kummeilta saamani tuen valtavan tärkeäksi. Kokeneempien näkemykset auttavat peilaamaan omia ajatuksia näkökulmista, joita ei itse usein tulisi ajatelleeksi. Tiedän, että olen naisyrittäjille ominaiseen tapaan taipuvainen liikaan varovaisuuteen, joten myös kannustavat potkut takamukseen ovat olleet tarpeen. Saamani tuki on ollut kullanarvoista ja kantanut minua eteenpäin.

Miten korona on vaikuttanut yritystoimintaasi?

Hoitolani kanta-asiakkaat ovat tarkkoja niin ihonhoidosta kuin myös terveydestäkin, joten he ovat ottaneet koronauhan hyvin vakavasti. Valitettavasti yleinen paluu normaalitoimiin ei näy vielä kalenterissa. Uusi koulutustoimintani kosmetologikollegoille on vielä hyvin alkuvaiheessa ja tällä hetkellä suurin osa jakamastani materiaalista on ilmaista. Onneksi kuitenkin tämä katastrofi sattui kesää vasten, sillä syksyn pimeydessä alati jatkuva epävarmuus voisi koitua liian raskaaksi.

Sain koronan iskiessä apua kummiverkoston kautta löytyneeltä rahoitusasioihin erikoistuneelta kummilta. Korona tyhjensi lähes kokonaan hoitolani kalenterin ja yksinyrittäjän tuet ovat olleet pieniä ja harvassa, mutta sellaisinakin kovin tarpeellisia. Koronan kirittämistä, toiminnan kehittämiseen jaetuista avuista yksinyrittäjät rajattiin merkillisesti ulos melko nopeasti. Tuntui kuin yksinyrittäjän kehitysideoilla ei olisi arvoa. Onneksi yrityskummi oli tukena, niin en ollut yksin ihmettelemässä asioiden kulkua.

Juttu on osa yrityskummien #suomitoimii-sarjaa.

SEURAA TOIMINTAAMME INSTAGRAMISSA