suomitoimii: Yrityskummi on antanut vahvistusta tehtäviin päätöksiin

Yrityskummi ravintolayrittäjän tukena korona-vuoden muutoksissa

Kerro itsestäsi

Olemme Tage ja Minna Österlund ja olemme olleet yrittäjinä Korppoossa vuodesta 2006, jolloin ostimme ravintolan, joka sai nimekseen Hjalmar´s. Nykyään meillä on myös hotellimajoitusta ravintolan yhteydessä. Lisäksi toimintamme on vuosien varrella kehittynyt niin, että meillä on kahvila Café Stella, joka sijaitsee lautalla välillä Korppoo-Houtskari. Olemme myös perustaneet 2018 Nomadhome-yrityksen, joka keskittyy mattojen ja sisustustuotteiden maahantuontiin Marokosta.

Millaista apua olette saaneet yrityskummilta?

Yrityskummi Veijo Vainio on rauhallisuudellaan ja laajalla kokemuksellaan antanut meille analyyttistä ja strategista apua. Hän on myös tuonut meille uusia ajattelutapoja ja antanut vahvistusta tehtäviin päätöksiin.

Miten korona on vaikuttanut yritystoimintaanne?

Kun ravintola jouduttiin sulkemaan, tuli ensimmäisenä lievä shokki. Teimme nopeita päätöksiä toimintamme suhteen, mutta silti taloudellisilta vahingoilta toipuminen kestää varmasti kauan. Hyvänä puolena tässä tilanteessa on se, että olemme kehittäneet uusia toimintatapoja, kuten take away-palveluja. Meillä on myös hyvä henkilökunta, joka on ollut joustava ja sopeutuvainen, josta heille kuuluu iso kiitos. Tulevaa on tietysti vaikea ennustaa, sillä emme tiedä, miten eurooppalaiset matkailijat pääsevät tänne Korppooseen elo- ja syyskuussa, jolloin he perinteisesti ovat täällä matkanneet.

Juttu on osa yrityskummien #suomitoimii-sarjaa.

SEURAA TOIMINTAAMME INSTAGRAMISSA