suomitoimii: Yrityskummin asiantuntijuus on auttanut kansainvälistymisessä

Saila_Saariaho_ja_Kimmo_Angervisto

Kerro itsestäsi

Olemme yrittäjäpariskunta Saila-Maria Saariaho ja Kimmo Angervisto Lappajärveltä, Karvalan kylästä. Ostimme Suomen Langan kesällä 2018 ja jättyäydyimme molemmat pois palkkatöistä. Siirryimme johtamaan yritystä, joka oli ollut olemassa jo vuodesta 1982.

Millaista apua olet saanut yrityskummilta?

Haimme yrityskummia ensisijaisesti siksi, että tavoitteenamme on kansainvälistyä ja tarvitsimme tähän tukea. Olemme saaneet apua kummiltamme tämän tavoitteen tarkentamisessa ja rakentamisessa. Lisäksi kummi on auttanut arkisissa asioissa ja haastanut ajattelemaan, ovatko yrityksen sisälle vakiintuneet käytännöt järkeviä ja perusteltuja. Yrityskummi on myös toiminut tukihenkilönä ja se on auttanut meitä kasvattamaan yrittäjäidentiteettiämme.

Miten korona on vaikuttanut yritystoimintaasi?

Koronakriisi aiheutti ensin meissä yrittäjissä suurta huolta ja pelkoa. Koska tuotteemme kulkevat kuluttajille jälleenmyyjiemme kautta, olimme hetken epätietoisia siitä, mihin suuntaan ollaan nyt koronan vaikutuksesta menossa. Jos myynti pysähtyy, se tulee meille vähän viiveellä. Näin kävikin, sillä tavallisesti myydyimmän tuotteemme myynti pysähtyi kuin seinään. Pelastus löytyi kuitenkin kierrätyskuidusta valmistamastamme Moppari-kierrenarusta, jonka myynnin avulla olemme pystyneet jatkamaan toimintaamme normaalisti.
Kun tämä kriisi alkoi, kummimme laittoi heti sähköpostia ja kyseli, millainen meidän tilanteemme on. Kävimme hänen kanssaan sähköpostitse läpi sitä, miten kriisi koskettaa meitä. Meillä on ollut aika selkeä suunta tämän kriisin suhteen, mutta tiedämme, että kummimme on ns. hälytysvalmiudessa kokoajan, mikäli kysyttävää ilmenee.

Juttu on osa yrityskummien #suomitoimii-sarjaa.

SEURAA TOIMINTAAMME INSTAGRAMISSA