Vuoden Yrityskummi haluaa siirtää omaa kokemustaan nuoremmille

Suomen Yrityskummit ry on nimennyt Vuoden Yrityskummiksi 2016 Arvo Kerajärven Jyväskylästä. Valinnassa painotettiin Kerajärven aktiivista panosta yrityskummina, hänen kansainvälistä kokemusta, talousosaamista ja yksittäisen yrittäjän huomioivaa otetta. Vuodesta 2012 yrityskummina toimineella Kerajärvellä on ollut reilun neljän vuoden aikana Jyväskylän seudulla kaikkiaan yli 60 yritystä autettavanaan. Vuoden Yrityskummi valittiin nyt 15 kerran.

Vuoden 2016 yrityskummiksi valittu Arvo Kerajärvi pystyy lukemaan ja tulkitsemaan yritysten talouslukuja poikkeuksellisen nopeasti ja tehokkaasti. Kerajärvellä on myös laajat verkostot Suomessa ja maailmalla, joita hän yrityskummina hyödyntää Jyväskylän seudun yrityksiä auttaessaan.

”Olen halunnut siirtää tietotaitoani nuoremmille sukupolville. Haluan yrityskummina auttaa erityisesti pieniä ja keskisuuria yrityksiä erimerkiksi markkinoinnin ja kansainvälistymisen haasteissa”, Kerajärvi miettii yrityskummiuden taustoja.

Kerajärvi on toiminut itse kolmeen otteeseen yrittäjänä, yhteensä yli 20 vuotta. Hän myös toimi kuusi vuotta Finnveraa edeltäneessä Keran kehitysyhtiössä. Hänen laaja kansainvälistymiskokemuksensa on peräisin omien yritysten kansainvälisestä liiketoiminnasta ja kehitysyhtiöiden kansainvälistymistoimista. Kerajärvi oli myös perustamassa 1980-luvun alussa Suomeen vientiyhteistyöryhmää.

”Kerajärven tausta ja kokemus kansainvälisissä tehtävissä eivät sulje pois kykyä ja valmiutta kohdata paikallista yksinyrittäjää siinä missä isommankin yrityksen edustajaa. Hän kohtaa jokaisen yrittäjän samanarvoisesti ihmistä itseään arvostaen. Kerajärvellä on ollut tärkeä rooli Jyväskylän seudulla yrityskummitoiminnan hengenluojana”, Jyväskylän seudun kehittämisyhtiö Jykes Oy:n yhteyspäällikkö Maarit Viljakainen sanoo.

Kerajärvi kertoo innostuneensa yrityskummitoiminnasta lehtijutun perusteella. Hän on auttanut Jyväskylän seudulla viimeisen reilun neljän vuoden aikana yli 60 mikro- ja pk-yritystä.

”Yrityskummina toimiminen on antanut todella paljon. Valinta vuoden yrityskummiksi on paras mahdollinen tunnustus tästä toiminnasta. Yrityskummitoimintaa tehdään Jyväskylän seudulla tiimityönä, joten valintani on myös suuri saavutus kaikille kummitoiminnassa mukana olleille”, Kerajärvi sanoo.

Jyväskylän seudulla on toiminut tänä vuonna 19 yrityskummia. Heillä on ollut asiakkuuksia yritysten kanssa kaikkiaan 51 kappaletta.

Keski-Suomessa yrityskummit auttavat yrityksiä maksutta 2–3 kummin tiimeinä. Jokainen yrityskummi tuo toimintaan oman erityisosaamisensa ja täydentää toisen kummin osaamista

”Kummiklinikoilla kaikki oppivat toisiltaan, eikä yhdenkään kummin tarvitse vastata yksin kaikkiin yritysten kysymyksiin”, Viljakainen muistuttaa.

SEURAA TOIMINTAAMME INSTAGRAMISSA