Vuoden yrityskummi on Nina Torkkel Porvoosta

Yrityskummi Nina Torkkel pienyrittäjien koronahaasteiden tukena

Suomen Yrityskummit ry on valinnut Vuoden Yrityskummiksi 2020 Nina Torkkelin Porvoosta. Valinnassa painotettiin Torkkelin panosta pienyritysten selviytymiseen korona-tilanteesta. Nina Torkkel on toiminut yrityskummina vuodesta 2018 alkaen. 

– Yrityskummin tehtävänä on tukea yrittäjiä onnistumaan liiketoiminnassaan. Yrityskummi Nina Torkkel on toiminnallaan auttanut merkittävästi monia porvoolaisyrityksiä selviytymään koronan aiheuttamista ennakoimattomista haasteista. Hänen antamansa esimerkki on erinomainen osoitus siitä kuinka yrityskummit voivat tukea alueen pienyrityksiä, painottaa Suomen Yrityskummien hallituksen puheenjohtaja Kaarlo Nurmiranta.

– Minulla on intohimona auttaa ja kuunnella yrittäjiä. Tämän vuoden keväällä korona-tilanne kärjisti yrittäjien tilanteen aivan täysin ja usealla yrittäjällä bisnes pysähtyi, joka aiheutti kassakriisin. Ja sitten kun korona-tuet tulivat haettavaksi, niin ensin oli hyvin haasteellista seurata, että missä on mitäkin ja kenellekin haettavana – etenkin kun säännöt muuttuivat aika moneen otteeseen. Ja koska säännöt muuttuivat, niin monet pienyrittäjät väsyivät, eikä heillä ollut energiaa enää hakuprosessiin. Siinä tilanteessa käärin hihat ylös ja lähdin auttamaan pienyrittäjiä: kertomaan, että mistä heidän kannattaa hakea tukea sekä kuuntelin heidän huoliaan” Nina Torkkel kertoo. ”Parasta yrityskummina toimimisessa on se, että työelämässä saamani kokemukset auttavat toisia yrittäjiä. Henkilökohtaisesti uskon siihen, että kun meidän yritykset ja yrittäjät voivat hyvin, niin Suomen talous voi hyvin ja se on meidän kaikkien etu”, Torkkel kertoo.  

Vuoden Yrityskummi valittiin nyt 19. kerran.  

Nina Torkkelin videoesittely

YRITYSKUMMI YRITYKSESI KASVUN TUKENA

Suomen Yrityskummit ry on kokeneista yrittäjistä, yritysjohtajista ja liike-elämän asiantuntijoista koostuva valtakunnallinen verkosto, johon kuuluu 1200 jäsentä. Yrityskummit tarjoavat osaamistaan ja kokemustaan maksuttomasti Suomessa toimivien yrittäjävetoisten yritysten liiketoiminnallisten haasteiden ratkaisemiseksi. Yhdistyksen toimintaa tukevat Työ- ja elinkeinoministeriö, Yksityisyrittäjäin säätiö, kunnat ja seudulliset kehitysyhtiöt, yritykset ja järjestöt. Lisätietoja yrityskummitoiminnasta löydät osoitteesta www.yrityskummit.fi

SEURAA TOIMINTAAMME INSTAGRAMISSA