Yrityskummi on rohkaiseva juttukumppani

Yrityskummi on rohkaiseva juttukumppani

Hyvinkääläinen Laura Huhtakallio perusti yrityksensä Laura H:n neljä vuotta sitten.  Taskussa oli sisustussuunnittelijan ja tradenomin tutkinnot, ja työkokemusta oli kertynyt taloushallinnon tehtävistä.  Yrityksen liikeideana oli toteuttaa uniikkeja kohtuuhintaisia maalauksia sisustussuunnittelijan näkemyksellä ja markkinoida niitä sosiaalisen median kautta.

”Lähdin yrittäjäksi yrittäjyys edellä”, Laura kertoo. – Olin varma, että osaamisellani ja kokemuksellani tulen pärjäämään ja lopullinen toimiala selviää ajan myötä. Ensin perustin sisustussuunnitteluyrityksen, mutta taidemyynti lähtikin heti ensimmäisen viikon jälkeen vauhdilla käyntiin enkä oikein ehtinyt muuta tekemään. Vaikka myyntiä syntyi, olivat tauluni alkuun hyvin edullisia, ja ymmärsin etten tule pääsemään järkevään liikevaihtoon niillä hinnoilla. Mietin myös toimintani laajentamista ja maalaamisen ohella tein somekonsultointia.

Hyvinkäällä toimiva Yritysvoimala oli alusta saakka tukemassa yritystä ja sieltä ehdotettiin yrityskummin hakemista ensimmäisen toimintavuoden jälkeen. -Kiinnostuin ajatuksesta, koska yksinyrittäjänä kaipasin juttukaveria, jonka kanssa voisin keskustella yrityksen asioista. Yrityskummikseni tuli Hilkka Peltoharju, kokenut insinööri, joka toi aivan uudenlaista näkökulmaa yrityksen pyörittämiseen. Hilkan kanssa oli heti alusta alkaen helppo keskustella. Hän oli hyvä henkinen tuki ja rohkaiseva juttukumppani, joka auttoi ideoimaan ja selkeyttämään suunnitelmia, Laura kertoo. 

Yrityksen tärkeimmäksi myyntikanavaksi muodostui sosiaalinen media ja pikkuhiljaa yritykselle alkoi kertyä tuhansia Facebook ja Instagram seuraajia. – Näin korona aikana en ole joutunut tekemään suuria muutoksia, koska toimintani on alusta alkaen nojannut verkkoon, Laura kertoo. Minulla on Hyvinkäällä työhuone ja galleria, jonne asiakkaat voivat halutessaan tulla käymään, mutta usein ostaminen tapahtuu verkon kautta. Olen myös perustanut Taidetta kotiin-Facebook-ryhmän, jonka kautta eri taiteilijat ovat saaneet myyntikanavan omille teoksilleen.”

Marraskuussa Laura Huhtakallio palkittiin Hyvinkää-Riihimäki alueen Vuoden 2021 Uusyrittäjäksi.

SEURAA TOIMINTAAMME INSTAGRAMISSA