Yrityskummit – Pienyrittäjän onnistumisen tukena

Suomen Yrityskummien tekemän asiakaskyselyn mukaan yrityskummien tuella on myönteinen vaikutus mikroyritysten kasvuun ja kehitykseen. Peräti puolet kyselyyn vastanneista yrityksistä paransi yrityksensä kannattavuuttaan viime vuonna ja noin viidennes palkkasi yritykseensä lisää työvoimaa. Suomen Yrityskummit ry:n hallituksen puheenjohtaja Peter Schulman kannustaa yrittäjiä ottamaan yhteyttä yrityskummeihin jo siinä vaiheessa, kun yrittäjä on miettimässä liiketoiminnan kehittämistä.

Yrityskummeilta haettiin viime vuonna edellisvuosia enemmän tukea liiketoiminnan kehittämiseen. Helmikuussa 2017 tehdyn asiakaskyselyn perusteella yrityskummien asiakasyrittäjät olivat erittäin tyytyväisiä yrityskummipalveluun. Yli puolet kyselyyn vastanneista yrittäjistä kertoi, että yritysten liikevaihto ja kannattavuus ovat lähteneet kasvuun ja heistä peräti 15 prosenttia ilmoitti, että yrityksen myynti oli viime vuonna kasvanut huomattavasti.

”Tämän asiakaskyselymme tulos vahvistaa maamme 1200:n yrityskummin uskoa ja motivaatiota jatkamaan tekemäänsä vapaaehtoistyötä. Asiakkaittemme tyytyväisyys ja heidän yritystensä menestys osoittavat työmme arvon niin yrittäjille kuin yhteiskunnalle.” toteaa Peter Schulman.

Viime vuonna yrityskummit auttoivat yhteensä 1139 yritystä ja käyttivät siihen lähes 18 000 tuntia. Eniten yrityskummit mentoroivat pieniä, alle viisi henkeä työllistäviä yrityksiä, joiden liikevaihto oli alle 300 000 euroa. Yksi näistä on automaalausalan yrittäjä Kirsi Sand Pohjanmaalta. ”Olemme todella iloisia yrityskummista, jonka kanssa olemme saaneet keskustella ja tunnemme, että siitä on ollut meille konkreettista hyötyä. On erinomaista saada keskustella asioista ihmisen kanssa, joka on paininut samojen asioiden kanssa ja jolla on kokemusta. Hän on antanut meille vahvistusta omiin ajatuksiin, mutta myös eri näkökulmia, ohjeita ja pistänyt miettimään. Näin perhekeskeisessä yrityksessä on hienoa, kun saa näkemystä muiltakin ja ns. ulkopuolelta. Yrityskummi on antanut meille myös uutta virtaa, päättäväisyyttä ja selkeyttä asioihin, jotka valitettavasti kiireessä jäävät jalkoihin, mutta ovat merkittävä osa hyvinvoivaa yritystä.

KAKSI KUNNIANIMITYSTÄ YRITYSKUMMEISSA

Suomen Yrityskummit ry:n kevätkokous nimitti yhdistyksen kunniapuheenjohtajaksi Pauli Leimion Espoosta. Pauli Leimio toimi yhdistyksen hallituksen puheenjohtajana vuosina 2009-2015 ja varapuheenjohtajana vuosina 2007-2008.Yhdistyksen kunniajäseneksi nimitettiin Jorma Helénin Lahdesta. Jorma Helén toimi yhdistyksen varapuheenjohtajana vuosina 2009-2015 Molemmat ovat myös toimineet pitkään yrityskummeina.

YRITYSKUMMI PIENYRITTÄJÄN PALVELUKSESSA

Yrittäjä saa yrityskummilta vankkaa käytännön koulimaa osaamista käyttöönsä. Yrityskummit ovat kokeneita liikkeenjohtajia tai yrittäjiä jotka tarjoavat kokemustaan maamme pienyrittäjien tueksi. Yrityskummi on keskustelukumppani, joka sparraa ideoiden kehittelyssä, vie niitä eteenpäin, rohkaisee toimintaan ja on onnistumisen tukena. Yrityskummin apu on maksutonta ja se perustuu ehdottomaan luottamukseen. Lisätietoja yrityskummitoiminnasta löydät osoitteesta www.yrityskummit.fi

SEURAA TOIMINTAAMME INSTAGRAMISSA